Site icon Медіа Інформаційний Гід

В Уряді Румунії схвалили передачу нового Patriot для ЗСУ

ЗРК "Петріот" знову з'явиться в Україні

В Уряді Румунії схвалили передання нового Patriot для ЗСУ

Представники Уряду Румунії схваливи законопроєкт, що дозволяє передати Україні одну з найсучасніших систем протиповітряної оборони — зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Про це розповідає MigNews із посиланням на телевізійний канал Digi24.

Відмічається, що вишезазначений документ уже передано до парламенту для термінового голосування, що може суттєво посилити здатність України протистояти повітряним загрозам з боку Росії.

Рішення про передання системи Patriot не стало несподіванкою. Ще в червні Румунія оголосила про свої наміри підтримати Україну, але перед початком процесу передання офіційний Бухарест звернувся до союзників з проханням надати аналогічну систему в обмін на ту, що передається Києву.

Вищезазначене може вказувати на стратегічний розрахунок Румунії, яка прагне зберегти власну обороноздатність, водночас посилюючи колективну безпеку східного флангу НАТО.

Законопроєкт передбачає, що Румунія може передавати ЗРК Patriot третім сторонам у рамках договорів дарування. Водночас уряд країни зобов’язаний замінити передану систему коштом бюджету Міністерства оборони. Такий підхід дозволяє Румунії дотримуватися власних оборонних потреб і підтримувати міжнародні зобов’язання в рамках альянсу.

Тим часом ЗМІ заходу пишуть про те, що прорив ЗСУ у Курському регіоні ставить під сумнів ефективність ядерного стримування.

Вийти з мобільної версії сайту