Site icon Медіа Інформаційний Гід

Україна створює військові комендатури на території РФ

Україна створює військові комендатури на території РФ

Україна створює військові комендатури на території РФ

Під час чергового засідання Ставки Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський оголосив про завершення операції зі знищення противника у Суджі та трьох інших населених пунктах Курської області, пише MigNews. Як повідомив Сирський, на території, яка перейшла під контроль українських військових, створено першу військову комендатуру. Її очолить український генерал Москальов. Завдання комендатури полягає в забезпеченні правопорядку та задоволенні всіх потреб місцевого населення.

15 серпня стало відомо, що Україна запропонувала мешканцям Курської області допомогу в евакуації, відкривши цілодобову гарячу лінію. Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук:

За словами Сирського, з початку операції на території Курської області українські війська просунулися на 35 км вглиб Росії, взявши під контроль 1150 кв. км території. Наступальні дії тривають.

Крім того, Сирський у своїй доповіді відзначив складну, але контрольовану обстановку на Сході та Півдні України. Основні зусилля оборонних сил зосереджені на запобіганні просуванню російських військ у напрямку Торецька та Покровська.

Президент України Володимир Зеленський також долучився до обговорення, зазначивши, що українським військовим вдалося звільнити понад 80 населених пунктів, включаючи кілька нових, і поповнити обмінний фонд полоненими.

“Я дякую кожному нашому воїну, який усе це забезпечує. Молодці!” — додав Зеленський.

Звернення Президента Володимира Зеленського.

Про можливість створення військових комендатур на території Росії раніше повідомляв уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він пояснив, що такі кроки необхідні для координації військових частин та надання гуманітарної допомоги місцевому населенню відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

Також читайте, чому Трамп звинуватив Байдена у вторгненні Росії в Україну.

Вийти з мобільної версії сайту