Site icon Медіа Інформаційний Гід

Трамп дав інтерв’ю Маску: головні цитати про Україну

Чому Ілон Маск підтримує Трампа, а не Байдена?

Чому Ілон Маск підтримує Трампа, а не Байдена?

Дональд Трамп, колишній президент США і кандидат від Республіканської партії перед виборами 2024 року, зробив ряд заяв про Україну під час інтерв’ю з Ілоном Маском.

Про цю інформацію повідомив Трамп у соцмережі Х, якого цитує MigNews.

Спочатку Трамп підкреслив, що його довготривалі відносини з Путіним можуть стати основою для мирних переговорів.

«Я завжди знаходив спільну мову з Путіним, і сподіваюсь, що ми зможемо відновити діалог», — сказав він.

Окрім того, Трамп не втримався від критики свого наступника Джо Байдена, заявивши, що той нібито спровокував війну в Україні своїми необачними заявами про можливе членство країни в НАТО.

Такий погляд Трампа не знайшов підтримки серед експертів, які наголошують, що агресивна політика Росії була спрямована на підрив незалежності України, а не реакцією на слова Вашингтона.

Трамп також висловив думку про серйозні виклики, які стоять перед Україною, зокрема, демографічну кризу, що впливає на військовий потенціал країни. Заяви про використання “дуже молодих або дуже старих” солдатів викликали хвилю обурення в Україні та серед її союзників.

Окрім того, Трамп заговорив про статистичні дані двох армій. В його словах був натяк на програшне становище ЗСУ:

«Росія зуміла перемогти Німеччину, а також Наполеона. В Україні немає достатньої кількості чоловіків. Росія почала своє існування вже давно. Там немала бойова міць. В Україні ж є брак людей. Влада відправляє на війну дуже молодих, а також дуже старих чоловіків», – сказав він.

Слідом пішла теза про переговори із Путіним на дипломатичних началах. Що цікаво, Трамп зазначив, що Путін його поважав.

«Я довго був у ладах з ним. Виражаю сподівання, що зможемо знову поладнати…Також був лад із Кім Чен Ином», – заявив він.

Що цікаво, мова зайшла навіть про події до повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну. Як зазначив сам Трамп, Путін напав на Україну через те, що Байден почав казати про членство України у Північноатлантичному альянсі.

«Байден казав такі дурні речі. Наприклад, він наголошував, що Україна зможе бути частиною НАТО, але РФ ніколи не виразила згоди на це. Було б нуль шансів на початок війни, якби я був на посаді президента», – сказав він.

Не менш суперечливим стало й питання міжнародної допомоги Україні.

«США переоцінили свої зусилля, в той час як роль Європи в підтримці України, на мою думку, була недооцінена», – сказав він.

Також раніше Трамп опублікував графік дебатів із Гарріс, на що теж звернули увагу.

Вийти з мобільної версії сайту