Site icon Медіа Інформаційний Гід

В Міненерго попередили, що Україна може пройти зиму без відключень електроенергії

В Україні задіяли аварійні відключення електрики. Які області без світла?

В Україні задіяли аварійні відключення електрики. Які області без світла? Джерело: Новий Чернігів.

Україна має всі шанси пройти зимовий період без масштабних відключень електроенергії, якщо російська армія не обстрілюватиме обʼєкти енергетичної інфраструктури, що вціліли після попередніх атак.

Пол це повідомляє MigNews із посиланням на Forbes.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час форуму “Енергія бізнесу 2024″, який відбувся 9 жовтня у Києві. Міністр нагадав, що у вересневому звіті ООН прогнозувала можливість тривалих відключень світла в Україні, які могли б досягати 18 годин на добу. Проте, за його словами, ці розрахунки не мають реальних підстав.

“Ми запросили представників ООН для обговорення їхніх висновків. Як виявилося, вони не змогли надати обґрунтованих аргументів на підтримку своїх прогнозів”, — наголосив Галущенко.

Міністр також зазначив, що в зимовий період можливі тимчасові вимкнення електроенергії через аварійні ремонтні роботи, але вони не будуть системними.

Однією з основних проблем у захисті енергетичних об’єктів від російських атак залишається недостатня ефективність систем захисту другого рівня. Галущенко підкреслив, що найнадійніший спосіб захисту критичної інфраструктури — це протиповітряна оборона. Він навів приклад атаки 26 серпня, коли ворожі ракети пошкодили енергетичні об’єкти, незважаючи на наявні системи захисту.

Галущенко також повідомив, що до кінця 2024 року Україна отримає обладнання для розподіленої генерації електроенергії потужністю понад 1 ГВт. Однак під’єднати все обладнання до енергомережі у 2024 році не встигнуть. Це стратегічне рішення дозволить посилити енергетичну стійкість країни, але потребує часу на повну реалізацію.

На цьому фоні вже повідомлялося про те, що ціна на картоплю може «злетіти».

Вийти з мобільної версії сайту