Site icon Медіа Інформаційний Гід

Нардеп сказав, коли треба переводити годинник на зимовий час у 2024 році

Годинники скоро треба буде переводити на зимовий час

Нардеп сказав, коли треба переводити годинник на зимовий час у 2024 році

Як відомо, в Україні перехід на літній та зимовий час регулюється постановою Кабінету Міністрів № 509 від 13 травня 1996 року, яка визначає, що зміна часу здійснюється двічі на рік.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на телеграм-канал народного депутата Ярослав Железняка.

Відомо, що щороку в останню неділю березня країна переходить на літній час, а в останню неділю жовтня — на зимовий. Проте у 2024 році цей процес відбуватиметься востаннє, згідно з новими законодавчими змінами.

Втім, 16 липня 2024 року Верховна Рада України прийняла історичне рішення — скасувати щорічне переведення часу. Законопроєкт № 4201, який передбачає остаточну відмову від переходу на літній час, був підтриманий 261 народним депутатом.

Це рішення було ініційоване з метою поліпшення здоров’я громадян та підвищення ефективності економічної діяльності, враховуючи негативні наслідки, пов’язані зі змінами біоритмів населення.

Железняк, представник фракції «Голос», виступив одним із головних ініціаторів цієї реформи. Він зазначив, що перехід на літній та зимовий час більше не відповідає реаліям сучасного світу, адже економічна користь від цієї практики значно зменшилася.

За його словами, остаточне скасування переведення годинників створить стабільність і сприятиме збереженню біологічних ритмів людей. Отже, у жовтні 2024 року українці востаннє переведуть годинники на зимовий час. Зміна відбудеться в ніч з 26 на 27 жовтня о 4:00 ранку за київським часом. Годинники буде переведено на одну годину назад — на 3:00. Це дозволить зберегти більше світлового дня протягом зимового періоду, що особливо важливо для роботи та щоденних справ у короткі зимові дні.

Втім, недивлячись на турботу про людей, відомий лікар попередив, що в Україні вже не залишилося жодної особи без психічних розладів.

Вийти з мобільної версії сайту