Site icon Медіа Інформаційний Гід

Електроенергію відключатимуть лише ввечері 28 липня: застосують одну чергу обмежень

Графіки відключень електроенергії 28 липня

Графіки відключень електроенергії 28 липня

У неділю, 28 липня, на території України буде застосовано графіки погодинних відключень електроенергії, але лише у вечірній час, пише MigNews. Відповідне рішення було прийнято Національною енергетичною компанією “Укренерго” та оголошено пресслужбою компанії ДТЕК. Заплановані відключення триватимуть з 18:00 до 22:00.

Згідно з повідомленням, на 28 липня передбачено застосування лише однієї черги погодинних відключень. Це означає, що електропостачання буде обмежене на чотири години протягом доби. В інші години цього дня електропостачання буде доступним без обмежень. Такі заходи мають на меті забезпечити стабільність роботи енергосистеми у період високого навантаження.

Особливості відключень: що варто знати

Важливо розуміти, що кількість і тривалість відключень залежать від рішення обленерго. Коли застосовується одна черга графіків відключень, це означає обмеження електропостачання на 4 години на добу. Якщо застосовуються дві черги – обмеження триватимуть 8 годин, три черги – 12 годин, а чотири черги можуть призвести до обмеження понад 12 годин на добу.

Відповідальність за формування графіків

Основна відповідальність за розподіл навантаження та визначення тривалості черги лягає на обленерго. Вони розробляють графіки відключень для кожного регіону з урахуванням рекомендацій “Укренерго”. Цей орган лише визначає загальну кількість черг, які мають бути застосовані одночасно по всій країні.
Будь-які зміни в графіках відключень будуть оголошені окремо.

Також вас може зацікавити, як реструктуризація зовнішнього боргу врятує Україну від дефолту?

Вийти з мобільної версії сайту