Site icon Медіа Інформаційний Гід

Блінкен анонсував нову допомогу Україні на суму понад 700 мільйонів доларів

Блінкен анонсував нову допомогу Україні на суму понад 700 мільйонів доларів

Під час свого офіційного візиту до Києва державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про надання Сполученими Штатами фінансової допомоги Україні на загальну суму понад 700 мільйонів доларів.

Про це розповідає MigNews із посиланням на офіційний ресурс МЗС України.

Відмічається, що вищезазначене рішення було ухвалено у контексті подальшої підтримки українського уряду та народу в умовах поточної війни та наближення зимового періоду, який обіцяє бути вкрай складним.

За словами Блінкена, значна частина цієї допомоги буде спрямована на зміцнення енергетичної системи України, яка стала об’єктом численних ударів з боку Росії. У переддень очікуваної важкої зими Україна особливо потребує стабільного функціонування своїх енергетичних потужностей.

У рамках цього пакету 325 мільйонів доларів виділено на енергетичну підтримку, яка включатиме:

Крім того, близько 290 мільйонів доларів з цього пакету будуть спрямовані на забезпечення основних гуманітарних потреб населення

Також решта 102 мільйони доларів допомоги буде спрямована на заходи з розмінування. Ці кошти дозволять провести роботи з очищення від мін та невибухлих боєприпасів на значних територіях України, що сприятиме безпечному поверненню населення до нормального життя та відновленню економічної діяльності.

На цьому ж фоні з’явилося тривожне повідомлення про те, що Київ може залишитися без води.

Вийти з мобільної версії сайту